Omgeving

Tavira (15 km)

Tavira is een stadje om verliefd op te worden en misschien wel het mooiste plaatsje van de Algarve. Het ligt aan de rivier de Gilão. De meest gefotografeerde plek in Tavira is de Ponte Romana. Deze Romaanse brug overspant de rivier Gilão en verbindt de oost- en westoever van de stad.
Tavira is charmant, overzichtelijk, levendig en heeft leuke restaurantjes en winkeltjes. Het ligt midden in het zoutpannengebied van het Ria Formosa natuurpark. Tavira wordt ook wel “Het Venetië van de Algarve” genoemd. Op het plein voor het gemeentehuis zijn de hele zomer door optredens en feiras (streekmarkten).
Tavira is beroemd om zijn kerken. Als je in de stad rond kijkt, zou je 38 torenspitsen moeten kunnen tellen.

Met een veerboot bezoek je de stranden van het eiland van Tavira.

Ria Formosa

De Ria Formosa is een van de zeven natuurwonderen van Portugal. Het kustgebied valt te vergelijken met de Nederlandse Wadden. Het is een getijdengebied met vele eilandjes, witte zandstranden en blauwe lagunes. De lagune is verbonden met de zee. In dit gebied kun je interessante vogelsoorten tegenkomen, zoals lepelaars, purperkoeten en flamingo’s. Daarnaast komen er nog circa honderd andere vogelsoorten voor. Verder kun je op het land en in het water bijzondere natuur vinden. Zo is dit gebied de thuisbasis voor waterschildpadden en een grote populatie zeepaardjes. 

Moncarapacho (33 km)

Moncarapacho is een klein, authentiek Portugees dorpje. Hier zijn diverse restaurants, winkeltjes en terrasjes. Er zijn banken en er is een grote supermarkt.

Fuseta (27 km)

Fuseta is een lief klein vissersdorpje. Het heeft smalle straatjes, gezellige dorpspleintjes en er is een mooie mix van locals, vissers en een (bescheiden) aantal toeristen. Fuseta ligt pal aan de Ria Formosa en je hebt een mooi uitzicht over het haventje, de lagunes en de zee. 

Er zijn 2 stranden: het binnenstrand Fuseta en Ilha da Fuseta. Er is een leuk barretje op dit strand voor de terrasliefhebbers. Het is ook een fijn strand voor ouders met kleine kinderen, omdat er geen golfslag is. Met een ferry of taxiboot vaar je voor een paar euro naar Ilha de Fuseta, met zijn kilometerslange zandstranden.

Faro (53 km)

Naar de Algarve ga je voornamelijk voor de stranden, de bergdorpjes en de prachtige natuur. Een stad bezoeken is dan waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt. Toch is een kijkje in Faro, de hoofdstad van de regio, een kers op de taart tijdens een vakantie naar de Algarve. Iedereen zal zich snel thuis voelen in deze gastvrije stad. De schoonheid van Faro vind je binnen de stadsmuren van het oude centrum. Het is er lekker rustig en overal zijn mooie hoekjes, steegjes met witgeschilderde huizen en pleinen met sinaasappelbomen.