overwinteren in portugal

Hoe fijn is het om de natte en koude winters te ontvluchten en te genieten van het aangename weer dat de Algarve in de winter te bieden heeft? 

Met temperaturen tussen de 15-20 graden overdag en vaak zelfs warmer in de volle zon, is het meer dan goed vertoeven in de winter. In de nacht komt het zelden onder de 10 graden en gemiddeld zijn er zo’n 24 dagen zon per maand. Goed vertoeven dus!

In de wintermaanden is de natuur op haar mooist. Het is ook een goede periode om te fietsen, wandelen en golfen, doordat het niet te warm en ook zeker niet te koud is.

Het fijne aan overwinteren in Quinta para voce  is dat je de rust krijgt en ‘reuring’ kunt opzoeken in het nabijgelegen Tavira. Hier is altijd wat te doen, ook tijdens de wintermaanden. Veel terrasjes zijn gewoon open voor een lekker drankje in de zon, de restaurants zijn nog steeds gezellig en ook de markten en winkels zijn gewoon geopend. 

In de woning worden de aircos gebruikt als verwarming en in de badkamers hangen heaters. Het is er altijd aangenaam warm te krijgen als het buiten wat frisser wordt. 

Gedurende de dag zijn er op het terrein altijd meerdere plekken te vinden om heerlijk van de zon te kunnen genieten.